RØYEFISKE.

November og desember er to gode måneder for røyefiske på isen. Vi har lykkes på vannet tidligere , og trua var på topp.

Kikkfiske på grunnene , dvs fra 50cm-150m dybde er det meste spennende fiske jeg vet om. Røyeblink med rød og hvit maggot på kroken pleier å fungere godt. Ett par tre aggresive rykk deretter etterfulgt av ingen bevegelse er oftest det som fungerer best.

Vi var på plass kl 0845,10cm stålis, lett snøvær og -2. Kombinert med den totale stillheten,ja det finnes ikke noe som er mer avslappende!

Det tok ikke mange minuttene før det «hugg» skikkelig i stikka, røye tar ofte meget hardt og flere ganger blir du satt ut av hugget. Tilslaget satt og opp kom det en helt ok røye. Årets første , vart glad gitt 😀

Dybden vi fisket på var 3meter , med 10 cm snø på isen gjorde kikkfiske vanskelig. Nå var røya i bettet , jeg landet 5 stk på kort tid, Julian landet også 2 samt mange abborer.

Etter 1 times fiske stillnet bettet , og vi tok en pause med kaffe og sjokolade, mens vi drodlet rundt hvor skal vi prøve etter «kaffepausen».

Fisket før jul er desidert best på «varpet» , vi pakka pulken og satt nesa til neste «varp».

Her spottet vi 3 røyer , de kom inntil blinken men ville ikke bite, frustrende men uansett meget spennende å se de svømme rundt blinken.

Etter 1 times fiske og 15 nye hull , satt vi nesa tilbake til første «varpet». Været lettet veldig og sola kom frem , helt magisk fin steming langt oppe i skogen.

Vi klarte å lande 2 røyer til før vi tok lunch. Engangsgrillen sørger for varme deilig karbonader, med løk og salat. Maten smaker jo helt fortreffelig ute i slike omgivelser👍

Fisket ble tregere og tregere utover ettermiddagen, plassen her leverer best fiske tidlig på morgenen, så overasket var vi ikke. En helt herlig turopplevelse med fisk i kassa , nydelig lunch, stemingen kunne ikke vært bedre .

Takk for turen Julian 🎣👍

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s